ASPIRE-project als "excellent" uitgeroepen na finale review

Vorige week vond de finale review van het FP7-project ASPIRE plaats. Het project werd gecoördineerd door prof. Bjorn De Sutter en kreeg als uitkomst van de finale review “excellent”, de hoogst mogelijk score.

In het Europese FP7 project ASPIRE werkte het UGent team van Prof. Bjorn De Sutter van november 2013 tot october 2016 samen met 3 academische instellingen en drie bedrijven uit Europa. Het doel was het ontwikkelen van sterkere vormen en combinaties van softwareprotecties, en van decisiehulp om het gebruik van die protecties makkelijker en betrouwbaarder te maken. Daarmee kunnen apps op mobiele toestellen beveiligd worden zonder extra hardware nodig te hebben. Na drie jaar intense samenwerking leverde het project een raamwerk af om de nieuwe protecties automatisch en geoptimaliseerd toe te passen.

Open source code, publieke documentatie en demonstratievideo's

Een groot deel van de ontwikkelde software is beschikbaar als open source, er zijn honderden pagina’s documentatie beschikbaar, en het demonstratiekanaal van het project op YouTube presenteert in 4u en 30 videos alle resultaten van het project.

Toepassing in de industrie

Het team van Bjorn De Sutter heeft als UGent al twee IP transfers naar de industrie verwezenlijkt binnen het project en er werd een spin-off opgericht door een andere academische partner.

Meer info

ASPIRE website