Onderzoeksgroepen

Onderzoek

  • Beeldschermen en elektro-optische componenten (BEOC) richt zich vooral op luminescente films en projectiebeeldschermen
  • bioMMeda onderzoekt een brede waaier van biomedische onderwerpen gaande van de studie van stromings- en transportprocessen in het cardiovasculare system en artificiële organen,de biomechanische aspecten van het cardiovasculare en het skeleto-musculaire stelsels tot medische apparaten.
  • Circuits en systemen gebruikt haar expertise om technieken op systeemniveau toe te passen met de bedoeling analoge geïntegreerde circuiten te ontwerpen met een nooit geziene performantie. De onderzoeksactiviteiten zijn vooral gericht op analoog-digitaal en digitaal-analoog convertoren voor telecommunicatie en sensorinterfacetoepassingen.
  • CMST legt zich toe op ontwerp, technologie en testen van microsystemen. Bijvoorbeeld: vloeibare kristallen op silicium microdisplays en projectiesystemen, system in package (SiP) technologie, flexibele bio-elektronica en mixed mode ASICs. De groep werkt samen met IMEC vzw.
  • CSL (voormalig Paris) onderzoekt het ontwerp van digitale systemen, reconfigureerbare hardware, vroege-ontwerpfasetechnieken, embedded systemen, computerarchitectuur, modellering van programma-uitvoering, compilers, transformatie van volledige programma's, debuggen, software-instrumentatie, Java implementatie technologie, parallelle en gedistribueerde systemen. Het is een centrum van excellentie in het ontwerp van embedded systemen.
  • Data Science Lab has a particular focus on machine learning, information retrieval, multimedia computing, exploratory data mining, data modelling and visualization, knowledge and reasoning, coding and information theory, robotics and control, and the use of high performance computing for these tasks.
  • Medisip voert onderzoek in het gebied van digitale beeld- en signaalontwikkeling, vooral gericht op biomedische toepassingen. Enkele onderzoeksgebieden: beeldreconstructie van projecties in de beeldvorming bij nucleaire geneeskunde, modellering en simulatie van SPECT en PET scanners, MR beeldvorming en beeldreconstructie, beeldanalyse en meting en biomedische signaalontwikkeling. De activiteiten van Medisip gaan van fundamenteel onderzoek tot toegepast onderzoek en hebben diverse industriële toepassingen.
  • Vloeibare kristallen en fotonica onderzoekt het elektro-optisch gedrag van beeldschermen en fotonische componenten gebaseerd op nematisch, ferro en non-ferro elektrische vloeibare kristallen. De groep heeft expertise in het meten en modelleren van effecten van interfaces, elektrische velden en licht op vloeibare kristallen, met speciale aandacht voor ionentransport, geïsoleerde golven en ruimtelijke lichtmodulatoren. Aanvullend is er ook gerelateerd onderzoek op elektroforetische inkt en optische microcaviteit effecten.