Gentse ingenieursstudenten halen finales officieuze EK robot-­sumo

In het weekend van 16 maart vond in Wenen de grootste Europese robotcompetitie plaats. Meer dan 500 robotbouwers uit 20 verschillende landen namen deel in meer dan tien verschillende categorieën. Zes ingenieursstudenten waaronder zowel bachelor- als masterstudenten werden begin dit academiejaar geselecteerd door de jury van de UGent IEEE sb WELEK robotcompetitie om deel te nemen in de MegaSumo-categorie.

Ze namen de uitdaging aan en bouwden in hun vrije tijd aan een autonome sumo-robot waarmee ze dit weekend naar Wenen trokken. Als enig Belgisch team gingen zij – voor het eerst – ten strijde tegen meer dan twintig andere robots in de zwaarste sumo-categorie. Na een slapeloze week en een hectisch weekend met veel programmeren, sleutelen en solderen, mocht het resultaat er zijn: hun robot Ghentleman stootte door tot de finales, waar ze een gedeelde 5de plaats behaalden na uitschakeling door de uiteindelijke Letse winnaars.

Meer info met foto’s en filmpjes

ir. Francis wyffels