Onderscheiding Wetenschapscommunicatie voor Francis wyffels en 7 andere UGent-ers

De Stuurgroep Wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) erkent de inspanningen van onderzoekers met een onderscheiding. Op de shortlist van de jaarprijzen nemen UGent’ers 7 van de 13 plaatsen in, onder hen Francis wyffels.

De Jaarprijs is er voor wetenschappers die in 2011 of 2012 een originele activiteit hebben ontplooid en erin geslaagd zijn om dit overtuigend te combineren met hun onderzoekswerk. Francis wyffels (robotica) is mede-oprichter van Dwengo, een vzw die wetenschapsbeleving met behulp van het programmeren van microcontrollers aan klassen aanbiedt. De microcontrollers zijn veelzijdige electronica-modules. De jongeren krijgen de kans om zelf met robots aan de slag te gaan terwijl de leerkrachten worden geactiveerd om techniek al spelenderwijs in de klas te brengen. Hierdoor worden jongeren al op jonge leeftijd geprikkeld door techniek. Hij organiseert ook de UGent/WELEK robotcompetitie en workshops.

Meer info op de UGent-website