ING Publieksprijs en 2e prijs jury voor Tim Schittekatte

Op de slotceremonie van de 4e ING Thesis Award namen 4 deelnemers een prijs mee naar huis. Maxime Couvert (Brussel) kaapte de hoofdprijs weg met zijn scriptie over ‘Bank Leverage’. De publieksprijs ging naar Tim Schittekatte (Gent) met zijn thesis over ‘Beleggen in woelige beurstijden: een geautomatiseerde investeringsstrategie’. Met de ING Thesis Award bekroont ING België master studenten wiens frisse ideeën over de financiële sector helpen vormgeven aan de economie van morgen.

Voor 9 master studenten liep de spanning gisteren hoog op in de Brusselse hoofdzetel van ING België. Een leescommissie nomineerde eind november hun scripties met een link naar de financiële sector voor de 4e editie van de ING Thesis Award. Op de slotdag stonden de finalisten voor de uitdaging om zowel een jury van experts (overdag) als pers en publiek (’s avonds) te overtuigen met een live presentatie.

Tim Schittekatte : 2de laureaat en eveneens favoriet van het publiek
De zeskoppige jury maakte de winnaars van de 4e ING Thesis Award bekend. Zij kregen een ING Lion Account ter waarde van respectievelijk 1.500, 1.250 en 1.000 euro:

Eerste prijs: Maxime Couvert (Brussel), ‘Essay on Bank Leverage’, Solvay Brussels School
Tweede prijs: Tim Schittekatte (Gent), ‘Beleggen in woelige beurstijden: een geautomatiseerde investeringsstrategie’, Universiteit Gent
Derde prijs: Dave Goyvaerts (Antwerpen), ‘Risicogewogen Indices:Resultaten voor de Euronext100 van 2003 tot 2012’, KU Leuven

Ook het publiek mocht live stemmen op z’n favoriet en koos voor de scriptie van Tim Schittekatte, tevens 2de laureaat. Hij ging naar huis met de publieksprijs en een cheque ter waarde van 1.000 euro.

Tim Schittekatte, winnaar van de Publieksprijs 2013: ‘Mijn thesis buigt zich over het vraagstuk “Hoe Kapitaal te beschermen voor onrust op de financiële markten?”. Ik ben van opleiding ingenieur en heb de kennis die ik daar verworven heb m.b.t. computerwetenschappen (Reservoir Lab) gebruikt voor de ontwikkeling van een automatisch systeem dat toelaat kapitaal te spreiden over verschillende investeringsmogelijkheden en op een zo goed mogelijke manier anticipeert op wijzigende marktsituaties. Ik ben blij dat mijn onderzoeksresultaten de interesse en nieuwsgierigheid van zowel de jury als het publiek prikkelen.’

BijlageGrootte
PB ING_Thesis Award_winnaars.pdf193.26 KB