ArtBots lunch exhibition

You are warmly invited to our ArtBots lunch exhibition!

What?

Dwengo is organising its first International Robot Week in October. Teenagers aged between 12 and 18 from Argentina, Belgium, Ireland and the Netherlands worked
hard together to create their ArtBots: robots that produce art.
Our lunch exhibition gives you the unique possibility to support them with their work while enjoying a simple lunch.

Where?

Verbeke Foundation
Westakker
9190 Kemzeke

When?

Monday 27th of October
Starts at 12h30, closing around 15h00

Please confirm your attendance before Friday the 17th of October on dwengo.org/ArtBotsLunch.
@Dwengo
#DwengoArtBots

Jongeren bouwen ArtBots

Persbericht Dwengo's internationale robot week

Techniek is broodnodig! Om dit in de kijker te zetten organiseert Dwengo vzw voor de eerste keer een internationale robot week. Vijftig jongeren van verschillende nationaliteiten en achtergronden bouwen van donderdag 23 tot maandag 27 oktober aan hun eigen ArtBot, een robot die kunst maakt. Er komen jongeren uit Argentinië, Nederland, Ierland en België.
Sinds 2009 bewijst Dwengo dat het bouwen van ArtBots niet alleen een leuke manier is om met wetenschap en techniek aan de slag te gaan, maar dat het ook een manier is om leerlingen aan te zetten tot een multiculturele samenwerking. Ons team van vrijwilligers staat klaar om er 5 onvergetelijke dagen van te maken!

De internationale robot week heeft drie doelstellingen:
1. Jongeren van techniek laten proeven via een unieke leerbeleving,
2. Het opzetten van een multiculturele synergie tussen jongeren waarin kennis en ervaring wordt uitgewisseld,
3. Techniekambassadeurs opleiden die de unieke belevenis aangrijpen om vrienden en leerkrachten te enthousiasmeren voor wetenschappen en techniek.

Praktisch

De internationale robot week gaat door van donderdagavond 23 oktober tot en met maandag 27 oktober bij Verbeke Foundation (Westakker, 9190 Kemzeke):
Voor de pers zijn er drie mogelijkheden:
1. Een tentoonstelling waarop jongeren hun werk voorstellen op maandagmiddag 27/10 vanaf 12u00;
2. Het bouwproces op zondagmiddag 26/10 vanaf 14u00;
3. Een volledige reportage "van creatief idee tot resultaat" van donderdagavond 23/10 t.e.m. maandag 27/10. Voor een tijdschema zie verder.

Te contacteren

Francis wyffels (francis@dwengo.org) +32 473 300 729
Peter Bertels (peter@dwengo.org) +32 474 874 095

Meer informatie: surf naar http://www.dwengo.org/artbots (online vanaf half september)