Hermesprijs voor Francis wyffels

Dr. Francis wyffels (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur - Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen) is laureaat van de Hermesprijs voor maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening. Met deze jaarlijkse onderscheiding wil de UGent het kwaliteitsstreven en de blijvende inzet van al haar medewerkers belonen en stimuleren. Francis wyffels verdient deze prijs omwille van zijn onnavolgbare bezieling voor wetenschapscommunicatie en het aantrekkelijk maken van de STEM-disciplines. Zijn robotprojecten trekken wereldwijde aandacht en inspireren jeugdige ingenieurs en wetenschappers in spe.

De prijzen werden uitgereikt op 18 december 2014 in de Aula van de universiteit. De laureaat ontvangt een illustratie gemaakt door Stijn Anseel.

Zie ook: UGent persbericht