Lichtfestival 2015

Ghent will blaze with light for the third time at the Light Festival from 29 January until 1 February 2015. The long-awaited third edition of this festival will run for four days with a festival route even longer than last time, along which you can see all kinds of light sculptures, spectacular projects and installations by contemporary national and international artists. Students will demonstrate experiments with light and Ghent University has created an interactive route with scientific light installations in the UFO building. Enjoy the walk and experience the surprising variety of light creations.

CMST - and partners - have created an installation using smart textiles and smart plastics.
The Liquid Crystals & Photonics group will show an installation about 3D displays, explaining how a 3D image can be created and observed.

Een magische wereld van licht en muziek met smart textiles en smart plastics.

Voor één keer kan je het bos in duiken, midden in de stad. Wees gewaarschuwd: dit is niet zomaar een bos. Het maakt licht en muziek als jij er door loopt.

De bomen in het bos zijn opgebouwd uit textiel met bewegingssensoren en LED-lichtjes, die reageren met licht en geluid als je ze aanraakt. Dit is een van de nieuwste industrieel toepasbare ontwikkelingen op het vlak van smart textiles en smart plastics. Voor deze installatie werkten de onderzoekers van de UGent samen met Vlaamse en Europese bedrijven.

Hoe werkt 3D?

Heb jij al eens een film in 3D gezien? Met zo’n raar brilletje aan? En weet je ook hoe dat werkt? Het principe is eenvoudiger dan het eruit ziet: net als in de echte wereld zorgt het brilletje ervoor dat elk oog een lichtjes ander beeld ziet, gemaakt door twee camera’s die op oogafstand uit elkaar staan!

Maar hoe slaagt dat brilletje daarin? En kan je zoiets ook zonder bril voor elkaar krijgen? Kom jezelf in 3D bekijken en ontdek het antwoord!

Meer info op de webstek van het lichtfestival