Prijzen en onderscheidingen

Op de Society for Information Displays - Mid Europe Chapter heeft Tom Bert de Mid-Europe Chapter Student Award 2006 gewonnen 'for his outstanding work in the field of model for the properties and behaviour of electronic paper '.

Het tijdschrift 'Physics in Medicine and Biology' heeft uit een 40-tal inzendingen een paper van Stefaan Vandenberghe geselecteerd als featured article. De paper is ontstaan uit een samenwerking met Philips Research USA en University of Pennsylvania, en behandelt een nieuw type scanner die een sterke verbetering in beeldkwaliteit kan bekomen. Deze samenwerking heeft geleid tot de eerste commerciële scanner van dit type.

De wetenschappelijke Prijs Barco/FWO, ter waarde van 5000 EUR, ging naar Steven Staelens voor zijn werk 'Monte-Carlomodel met klinische impact op de optimalisatie van nucleaire medische SPECT-beeldvorming '.

Bjorn Vermeersch is een van de winnaars van de Student Competition op de Advanced Technology Workshop on Thermal Management van IMAPS, met zijn bijdrage 'Influence of Thermal Contact Resistance on Thermal Impedance of Microelectronic Structures '.