Welkom

tfcg model

Welkom op de ELIS webstek.
ELIS, de vakgroep voor Elektronica en Informatiesystemen, is een van de grootste vakgroepen in de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent. Het is één van de drie vakgroepen die onderzoek verrichten in de elektronica, computerwetenschappen en ICT. Deze technische vakgebieden kennen een bijzonder snelle ontwikkeling.

Gebruik de navigatiebalk links om meer over ELIS te weten te komen.

Nieuwste publicaties

Nieuwste doctoraten

Lieven Eeckhout ontvangt de 2017 Maurice Wilkes Award

eeckhout.jpgEen erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage rond prestatieanalyse en modellering in de computerarchitectuur.

Lieven Eeckhout, professor aan de Universiteit Gent, Vakgroep Elektronica en Informatiesystemen, ontving op 27 juni 2017 de Maurice Wilkes Award op het 44ste International Symposium on Computer Architecture (ISCA) in Toronto, Canada.

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de Association for Computing Machinery’s Special Interest Group (ACM SIGARCH), voor excellente bijdragen aan de computerarchitectuur door onderzoekers in de eerste 20 jaar van hun loopbaan. Het is de eerste keer sinds de inauguratie van deze prijs, 20 jaar geleden, dat een onderzoeker aan een Europese instelling de eer heeft om deze prijs te ontvangen.

UGent’ers maken mobiele software veiliger

Mobiele software kan nu beter beschermd worden tegen aanvallen van hackers dankzij een doeltreffende toepassing ontworpen door ingenieurs van de vakgroep ELIS (Elektronica en Informatiesystemen) van UGent. De kracht van deze toepassing ligt in de combinatie van de verschillende nieuwe beschermingstechnieken. Een ander aspect van dit project is de ontwikkeling van een nieuwe methodologie die de sterkte van de gebruikte beschermingstechnieken kwantitatief kan evalueren.

Het project was erg succesvol en kreeg een excellente beoordeling van de Europese Commissie.

Geplande evenementen

Inhoud syndiceren